Evaluare Risc Instalatii Electrice

Scopul acestei proceduri este de a efectua o evaluare a riscurilor, care include o revizuire a pericolelor electrice, sarcini previzibile asociate și măsurile de protecție care sunt necesare pentru a menține un nivel de risc tolerabil.

Instalatiile electrice necorespunzatoare pot deveni in doar o fractiune de secunda reale cauze pentru dezastre inimaginabile !

Este de ajuns o singura scanteie sau un scurtcircuit pentru a se declansa incendii de proportii cu pagube atat umane cat si materiale, de aceea este recomandat ca periodic sa se realizeze o revizie ale instalatiilor electrice.

Dacă măsurile de control pentru siguranță nu sunt în vigoare și sunt menținute, atunci riscurile probabile sunt următoarele:

  • șoc prin contact direct sau indirect cu un conductor sub tensiune sau încărcat.
  • arsuri de la contactul sau apropierea de un conductor sub tensiune sau încărcat, prin expunerea la o descărcare sau un arc de mare energie.
  • incendii și explozii provocate de aprinderea de către electricitate a unor substanțe și materiale inflamabile.

Orice persoană care folosește sau lucrează în apropierea echipamentului electric poate fi în pericol dacă măsurile de control de protecție sunt inadecvate sau nu sunt menținute.

Pentru siguranta dumneavoastra si a echipamentelor electrice va recomandam sa efectuati periodic revizia instalatiei electrice de catre un personal specializat si calificat.

FURNIZORI

CEI MAI MARI FUNIZORI DE MATERIALE ELECTRICE CU CARE LUCREAZA SOCIETATEA NOASTRA:

error: Content is protected !!